Registracija uporabnika

Storitev Značka E-varna šola se uporablja preko spletnega mesta na naslovu: www.esafetylabel.eu. Spletno mesto neregistriranim uporabnikom ponuja le osnovne informacije o E-znački. Za dostop do storitev se je treba registrirati.

1. Registracijo izvedemo tako, da na spletni strani www.esafetylabel.eu kliknemo na »Skupnost.« Druga možnost je, da na strani www.evarnasola.si kliknete na gumb »Registracija« in nadaljujete s korakom 3.

Skupnost evarna šola

2. Odpre se nova stran z oknom za prijavo. Za registracijo kliknete na »Odpri uporabniški račun«

Odpri upšorabniški račun

3. Odpre se registracijski obrazec. Izpolnite vsa polja in preberite pravne izjave in politiko zasebnosti. Označite, da se strinjate s pogoji uporabe. Nato kliknite »Pošlji«

eSL Registracijski obrazec

Po oddanem obrazcu vas bo spletna stran povabila k prijavi, na e-poštni naslov, ki ste ga posredovali, pa boste prejeli sporočilo o uspeli registraciji. Prosimo, počakajte 5 minut, da sistem sprovede vašo prijavo, preden se skušate prvič prijaviti na portal.

4. Na portal E-varna šola se prijavite s klikom na »Prijava« v levem zgornjem delu strani na www.esafetylabel.eu. Po kliku vpišete uporabniško ime in nato v naslednjem koraku geslo. Po prijavi se vam bo odprla vstopna spletna stran. Lahko se razgledate po spletni strani, preden pa bo stran povsem funkcionalna, pa boste morali dokončati registracijo.

5. Za dokončanje registracije v zgornjem meniju kliknite »Moja šola

7. Na strani Moja šola se premaknite do razdelka Evalvacijski obrazec in kliknite »dokončati svoj profil

Razdelek moja šola

8. Izpolnite obrazec Osebni podatki in kliknite »Pošlji.« Odpre se vam obrazec O vaši organizaciji. Izberite državo, regijo in mesto. Samodejno se vam bodo prikazale vse že registrirane organizacije v izbranem kraju. Izberite svojo organizacijo oz. šolo s klikom na »To je moja organizacija

Če vaše šole ni na seznamu, jo bo treba registrirati.

POZOR!

Šolo oz. organizacijo naj registrira tisti, ki je pooblaščen v ta namen (ravnatelj, zaposleni zadolžen za e-varnost,…). Registracija šole, se veže na uporabniški račun, ki šolo registrira. Ta uporabniški račun je skrbnik šole na spletnem mestu Značka E-varna šola in lahko izpolni evalvacijski obrazec in izvaja druge operacije. Če niste pooblaščena oseba, potem prekinite registracijo in se obrnite na vašo pooblaščeno osebo, da ustvari šolski uporabniški račun. Ko bo šolski uporabniški račun ustvarjen, boste postopek dokončanja registracije lahko opravili, tako da se vrnete na korak 7 na tej strani.

9. Preglejte posredovane podatke. Če bi želeli podatke popraviti, kliknite na »Uredi« pri naslovu posamezne rubrike. Če so podatki pravilni, potem kliknite »Pošlji.« Podrobnih podatkov o šoli ne morete spreminjati, razen, če ste ustvarili skrbniški račun za šolo.

10. Odpre se stran s potrditvijo zaključka registracije.

Sedaj lahko v celoti uporabljate spletno storitev Značka E-varna šola (eSafety Label).