Safe.si uspešen pri ozaveščanju mladih v šolskem letu 2016/17

17. 8. 2017

Ekipa izvajalcev Safe.si delavnic na osnovnih in srednjih šolah je bila v šolskem letu 2016/17 zelo uspešna. Izvajalci so obiskali skoraj 293 šol in izvedli več kot 924 delavnic in predavanj, na katerih so mlade in njihove starše ozaveščali o pasteh in izzivih uporabe interneta.

Ena izmed pomembnih dejavnosti Točke osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje v sklopu projekta Center za varnejši internet, ki ga vodi Univerza v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede, je ozaveščanje učencev, dijakov in njihovih staršev in učitelje o nevarnostih in izzivih, s katerimi se lahko srečujejo na internetu. V minulem šolskem letu je ekipa izvajalcev izvedla 837 delavnic, ki se jih je udeležilo več kot 22.000 učencev z 293 šol. 87 predavanj za starše je obiskalo več kot 4.000 staršev, izvedli pa so tudi 21 izobraževanj za učitelje in strokovne delavce na šolah.

Odzivi šol so pozitivni. Izvajalci prisluhnejo mladim in njihovim težavam, ter jim skušajo že med samo delavnico pomagati. To se odraža v zadovoljstvu učencev, učiteljev in staršev, kar se kaže skozi pozitivne ocene v evalvacijah in v dejstvu, da šole v veliki večini ponovno naročijo delavnice v naslednjem šolskem letu.

Več o delavnicah in predavanjih v šolskem letu 2017/2018 >>