Nagradni natečaj za učitelje, šole in mlade #SaferInternet4EU

8. 3. 2018

Evropska komisija je v okviru kampanje #SaferInternet4EU pripravila nagradni natečaj, s katerim želi spodbujati spletno varnost, medijsko pismenost in spletno higieno, da bi se otroci, starši in učitelji bolje zavedali digitalnih priložnosti in izzivov. Na natečaju lahko sodelujejo učitelji, mladi od 13 do 19 let in različne organizacije, vsak v svoji kategoriji.

Na natečaju lahko sodelujejo primeri najboljših praks, ki se osredotočajo na vprašanja, povezana s področjem boljšega interneta za otroke (Better Internet for Kids), temami, kot so lažne novice, spletno ustrahovanje, v internet povezane igrače, zasebnost, spletni grooming, izpostavljenost škodljivim in neprijetnim vsebinam ali vprašanju spletne higiene na splošno.

Prejeta dela bo ocenjevala žirija, sestavljena iz strokovnjakov EU, s področja boljšega interneta za otroke in spletne higiene, zmagovalci pa bodo povabljeni na podelitev nagrad na Forum za varnejši internet, ki bo v Bruslju, novembra 2018.

Spletne prijave so odprte do 15. maja 2018, do polnoči po srednjeevropskem poletnem času.

Kategorije natečaja #SaferInternet4EU

  • Najboljše prakse za organizacije: zelo kakovosten in inovativen program za izobraževanje o spletni varnosti oziroma kampanja za ozaveščanje mladih, učiteljev ali staršev. Ta kategorija je odprta za javne in zasebne organizacije, strokovnjake ali akademike.
  • Najboljše prakse za učitelje: izjemne in navdihujoče pobude, sredstva, orodja ali rešitve enega samega učitelja ali skupine učiteljev.
  • Najboljše prakse za mlade (od 13 do 19 let): izjemne in navdihujoče pobude, sredstva, orodja ali rešitve, ki jo izvaja ena mlada oseba ali skupina mladih.

Več informacij o #SaferInternet4EU>>