Nagradni natečaj za učitelje, šole in mlade #SaferInternet4EU

8. 3. 2018

Evropska komisija je v okviru kampanje #SaferInternet4EU pripravila nagradni natečaj, s katerim želi spodbujati spletno varnost, medijsko pismenost in spletno higieno, da bi se otroci, starši in učitelji bolje zavedali digitalnih priložnosti in izzivov. Na natečaju lahko sodelujejo učitelji, mladi od 13 do 19 let in različne organizacije, vsak v svoji kategoriji.

Izobraževalni seminar o novostih na področju varne rabe tehnologij

23. 1. 2018

Točka osveščanja o varni rabi interneta SAFE.SI ob dnevu varne rabe interneta 2018 pripravlja izobraževalni seminar za šole (ravnatelje, pomočnike ravnateljev, učitelje, šolske svetovalne delavce) z naslovom »Novosti na področju (varne) rabe tehnologije, škodljivih spletnih vsebin ter tveganih vedenj«, ki bo 6. februarja 2018 od 10:00 do 15:45 potekal na Gospodarski zbornici Slovenije, seminar pa se bo v živo prenašal tudi preko spleta.

Promocijski film

12. 6. 2017

Evropsko šolsko omrežje je za Značko e-varna šola pripravilo kratek animirani promocijski filmček, v katerem je na kratko predstavljeno bistvo projekta. Namen filma je promocija projekta Značka e-varna šola, zato ste vabljeni, da video delite s svojimi sodelavci in prijatelji.

Težave v delovanju platforme značka e-varna šola

4. 1. 2017

Že dlje časa se srečujemo s težavami v delovanju spletnega mesta Značke E-varna šola na naslovu www.esafetylabel.eu, na kar nas je opozorilo nekaj šol. Težava, ki se pojavlja, je, da ni mogoče oddati evalvacijskega obrazca.

Registracija in prijava na skupnost Značka E-varna šola in uporaba vseh drugih orodij in možnosti deluje brezhibno.

Trudimo se, da bi napako čim prej odpravili. O ponovnem delovanju evalvacijskega obrazca vas bomo obvestili.

Intervju s Sabrino Vorbau, koordinatorko projekta Značka E-varna šola

6. 10. 2016

Storitev Značka E-varna šola je novost v Sloveniji. Namenjena je vsem osnovnim in srednjim šolam, da z njeno pomočjo lažje poskrbijo za e-varnost učencev in zaposlenih. O Znački E-varna šola smo se pogovarjali s koordinatorico projekta Sabrino Vorbau z Evropskega šolskega omrežja ob njenem obisku v Sloveniji februarja 2016, ko je projekt predstavila na posvetu za ravnatelje in strokovne delavce šol Problematika spletne varnosti v šolah.